csokis muffin
2005.03.06. 15:46
CSOKIS MUFFIN Hozzvalk: 16-20 db mignonpapr, 20 dkg liszt + 1 kiskanl stpor, 10 dkg bzacsra, 10 dkg vaj, 2 tojs, 10 dkg barnacukor, 2 evkanl holland kakapor, 1 tbla csoki darabokra vagdosva, 1,5 dl tej. A tetejre: porcukor vagy tortabevon csoki. A vajat habosra keverjk a cukorral (ha lehet, gppel csinljuk!). A kakaport 1-2 evkanlnyi meleg vzben feloldjuk, aztn a vajkrmbe keverjk. A vajkrmbe keverjk a tojsokat s aprnknt a tejet is. Amikor a krm j habos, s lthatan kivilgosodik, beleforgatjuk a stporos lisztet, a bzacsrt s a nagyobb darabokra vagdosott csokoldt. A tsztt muffinformba rakott mignonpaprokba kanalazzuk s elmelegtett stben megstjk. A stbl kivve porcukorral megszrjuk vagy olvasztott tortabevon csokoldval dsztjk.
|